Blinken, dördüncü yüksek oranlı Orta Doğu turu öncesinde Türkiye’ye geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington’un bölgede giderek daha hassas ve istikrarsız hale gelen durum üzerinde daha sıkı bir kontrol arayışında olduğu bir dönemde, yalnızca üç ay içinde dördüncü Ortadoğu gezisine başlamak üzere Türkiye’ye geldi.

Ziyaretin diplomatik olarak İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir bölgesel çatışmaya sıçrayabileceği yönlerdeki korkuları hafifletmeye odaklanması bekleniyor.

Ancak Blinken giderek zorlaşan bir görevle karşı karşıya. İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına yönelik uluslararası gerilimler artıyor ve Kızıldeniz, Lübnan, İran ve Irak’a yapılan son saldırılar, ABD’nin olası sonuç endişelerini yalnızca artıracak.

Bu hafta başında şüpheli bir İsrailli saldırıÜst düzey Hamas lideri Salih el Aruri’nin Beyrut’ta tedavi gördüğü, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah’ın harekete geçtiğine neden oldu. uyarmakLübnanlı grup İsrail’le savaştan korkmadığını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü ve Stratejik İletişim Koordinatörü Amiral John Kirby Salı günü Washington’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere, el-Arouri’nin ölümü üzerine “kimsenin hayallerinin dökülmesinin” olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu gezisinin ilk durağı 5 Ocak 2024 Cuma günü İstanbul Türkiye’ye geldi.

Blinken Cuma günü geç tasarrufu İstanbul’a indi. Ayrıca Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır’ı da ziyaret edecek.

Blinken, İsrail’in doğusundaki Gazze’ye özgü görünümlerin sıra yanı, durumu sakinleştirmek için bölgesel yardım arayacak.

Onun gibi önceki ziyaretlerBölgede Blinken, Gazze’ye insani yardımın genişletilmesine, Filistinli sivil kayıplarının en aza indirilmesi için İsrail’e baskı yapılmasına, Hamas tarafından yönlendirilen rehinelerin serbest bırakılması için baskı yapımına ve savaş sonrasında Gazze’nin yönetimine ilişkin planlamanın arttırılmasının vurgulanmasına odaklanılacak.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us