Kuzey Irak’a yeni hava harekatı! 14 terörist amacı imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine düzenlediği hava harekatında 14 gaye imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

IRAK’IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hudut ötesi operasyonlarına devam ediyor. Son olarak Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda maksat imha edildi.

“14 MAKSAT İMHA EDİLMİŞTİR”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) hava harekatına ait yapılan açıklamada şu tabirlere yer verildi: “PKK/KCK ve öbür terörist ögeleri etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör hücumlarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Muahedesi’nin 51’inci hususundan doğan legal müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist maksatlarına 20 Aralık 2023 saat 19.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu seviyede teröristlerin de bulunduğu bedellendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 14 gaye imha edilmiştir.

“ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve ulusal mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu üzere bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle gayrete tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekâtlar sırasında; günahsız sivillerin, dost ögelerin, tarihî ve kültürel varlıklar ile etrafın ziyan görmemesi için her türlü önlem alınmıştır.”

Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin – 3.Sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us