Mısır Gazze’de ateşkes planını sundu, DSÖ hastanelerinden haberdar değildi

Mısır, İsrail-Hamas savaşını sona erdirme planını açıkladı

İsrail ve Hamas, Pazartesi günü Mısır’ın acı savaşlarının sona ereceği yönündeki her yerdeni halka açık bir şekilde yaklaşıyor. Ancak uzun süredir devam eden düşmanlar planı tamamen reddetmekten geri kalmadılar ve bu da İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki yıkıcı saldırısını çoğaltmak için yeni bir diplomasi turu eylemi artırıldı.

Üst düzey bir Mısırlı yetkili ve öneriye dayalı olarak Avrupalı ​​bir diplomata göre, Mısır planı, rehinelerin işlemlerinin serbest bırakılmasını ve Gazze Şeridi ile işgal altında Batı Şeria’yı yönetecek uzmanlardan oluşan bir Filistin’in geliştirilmesini öngörüyor.

İsminin açıklanmaması kaydıyla öneriyi tartışan Mısırlı yetkili, ayrıntıların Körfez ülkesi Katar ile görüştüğünü ve İsrail, Hamas, ABD ve Avrupa hükümetlerine sunulduğunu söyledi. Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapıyor; ABD ise İsrail’in yakın müttefiki ve bölgedeki kilit güçlerden biri.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu öneriye doğrudan yorum yapmadı. Ancak lider olduğu Likud Partisi Üyeleriyle yaptığı konuşmada İsrail’in saldırısını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

DSÖ, hastanelerin savaşının kaldırılamayacağını söyledi

Pazartesi günü Maghazi mülteci kampında kurtarma ekipleri daha önceki gece meydana gelen saldırının kalıntılarından patlamaya başladı. Associated Press’in yakınlardaki El Aksa Hastanesi’nde gördüğü kayıtlar, en az 106 kişinin öldürüldüğünü gösterdi; bu, İsrail’in hava harekâtındaki en saldırılardan biri oldu.

Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü’nün Pazartesi günü hastaneyi ziyaret ettiğini söyledi.

“Hastane, yatak kapasitesinin ve personelin kaldırabileceğinden çok daha fazla hastayı kabul ediyor. Çoğunun beklemekten sağ çıkamayacak” dedi eski Twitter’ı olan X’teki bir gönderide.

Filistinliler, 25 Aralık 2023 Pazartesi günü Gazze Şeridi’ndeki Deir al Balah’ta İsrail’in Gazze Şeridi’ne bombardımanda öldürülen yakınlarının yasını devam ediyor.

Savaş Gazze’nin büyük bir bölümünü harap etti, 20.600’den fazla Filistinliyi öldürdü ve bölgedeki 2,3 milyon insanın neredeyse tamamını yerinden etti.

BM, İsrail’in bölgesinde çok az miktarda malzemenin kesilmesine izin veren kuşatması altında dört kişinin açlıktan ölmesi konusunda uyardı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us