Almanya, Rusya’daki Ukrayna izni kayıtlarının sızmasını araştırılıyor

Alman kurumu, ülke kurumlarında Ukrayna’ya yardım konusunda görüştüğü ses kaydının Rusya’da satışının ardından soruşturma başlatıldı.

38 kişinin videoda subaylar, Kiev’e uzun menzilli Toros füzeleri çalıştırılmasını tartışıyor; bu, Ukrayna tarafından talep edilen ancak Berlin’in ölümüne kadar reddedildiği bir şeydi.

Cumartesi günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkedeki kömür rezervi olan sızıntıyı “çok ciddi bir mesele” olarak nitelendirdi.

Yetkililerin konuyu açıklığa kavuşturmak için “çok dikkatli, çok yoğun ve çok hızlı” çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana Almanya, Alman-İsveç seyir füzelerini Kiev’e gönderip göndermemeyi tartışıyordu.

Ocak ayında Almanya Federal Meclisi, Ukrayna’nın Rusya’ya saldırmak için Alman silahlarını kullanma halinde ortaya çıkabilecek sonuçlarla ilgili endişelerin ortasında açık bir çok sayıda bu harekete karşı oy kullanıldı.

DOSYA – Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un 1 Şubat 2023 Çarşamba günü Almanya’nın Augustdorf’ta kaldığınız sırada ziyaret sırasında iki Leopard 2 tankında görülüyor.

Bazıları, Rusya topraklarının derinliklerindeki hedeflerin vurulması halinde Moskova’nın olası füzelenmesinden korkuyor ve bu da Almanya’yı doğrudan savaşın içine çekme potansiyelini taşıyor.

Diğerleri ise füzelerin, şu anda durmuş olan ve Rusya’nın yeniden ilerlemesiyle karşı karşıya olan Ukrayna’nın savaş çabalarına çok ihtiyaç fişi desteğini sağladığını iddia ediyor.

Sızdırılan kayıtta, askeri teşkilat Taurus füzelerinin Ukrayna tarafından nasıl kullanılabileceği tartışılıyor.

Almanya Savunma Bakanlığı, hava kuvvetlerinin Rusya tarafından ele geçirilip geçirilmediğini araştırdığını söyledi.

Alman Basın Ajansı DPA’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hava Kuvvetleri’ne göre değerlendirmemize göre bir görüşme yapıldı. Sosyal medyada dolaşan kayıtlı veya değiştirilmiş versiyonda değişiklik yapılmadığını şu anda kesin olarak söyleyemeyiz.”

Rusya devlet destekli TV kanalı RT’nin genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, sesi sosyal medyada yayınlandı.

Telegram’da “Bu… kayıtta, yüksek rütbeli Bundeswehr subayları Kırım manzaralarını nasıl bombalayacaklarını (dikkat!) tartışıyorlar” diye yazdı.

Bir görüşme sırasında subay, Rusya’ya yönelik saldırıları koordine etmek için Ukrayna’ya planlama planlanan bir geziden dağıtımını iddia etti.

Almanya, daha fazla yardım sağlama çabalarının Kongre’de tıkandığı ABD’den sonra Ukrayna’ya en büyük ikinci askeri yardım sağlayıcısı konumunda.

Berlin’in bu yıl desteğini artırması bekleniyor.

Scholz, Ukrayna’nın 500 kilometreye kadar menzile sahip Taurus füzeleri talebi üzerine aylardır oyalandı.

Şansölye, hiçbir Alman askerinin Ukrayna’ya gitmeyeceğini vurgulayarak, NATO üyelerinin savaşa çekilmesinden Ukrayna’ya yardım etme kararlılığının uzun süre devam ettiğini vurguladı.

Scholz, Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin Cumartesi günü Roma’daki toplantısında “Avrupalı ​​askerleri Ukrayna’ya göndermeyeceğiz. Rusya ile NATO arasında bir savaş istemiyoruz. Ve bunu engellemek için arada sırada gelenler var” dedi Scholz.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Batılı birliklerin artık Ukrayna’da konuşulmasının “reddedilmediğini” söyledi.

Almanya, Polonya ve diğer müttefik ülkeler onun uzunluğundan hızla uzaklaşıyorlar.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us