Trump Cumhuriyetçilerin adaylıklarından bir tanesi

Donald Trump, Cumartesi günü Michigan, Missouri ve Idaho’daki zaferlerini kutlayarak daha fazla Cumhuriyetçinin ön seçimini kazandı.

Partinin cumhurbaşkanı aday olma ilişkilerindeki fayda artık daha da arttı.

Michigan’da 77 yaşındaki sürücü, yarışta kalan son rakibi Nikki Haley’yi 13 bölgenin tamamında yendi.

Bu arada, Missouri’de oylamanın başlamasından iki süre sonra kısa bir süre sonra zaferi açıklandı.

Trump’ın zaferi eski BM Büyükelçisi Nikki Haley için bir başka yenilgi oldu.

En azından 15 eyaletin aynı anda oy kullanacağı ve Cumhuriyetçi delegelerin üçüncü birinden fazlasını dağıtacağı “Süper Salı”ya kadar devam edeceğine söz verdi.

Cumartesi günü Virginia’nın başkenti Richmond’da binlerce kişi Trump’ın konuşmasını dinlemek için kuyrukta bekledi. Bir sonraki oylama turunda “büyük kazanacağına” söz verdi.

Trump kalabalığa “Bugün inanılmaz rakamlarla karşılaştık” dedi.

Konuşmasında ABD-Meksika bölgesindeki göç konusuna odaklanıldı ve sınırlarda yaşanan sözde krizlerden ABD Başkanı Joe Biden’ı sorumlu tuttu.

Demokrat ise Trump’ı, sınır güçlerini güçlendirecek, sınır duvarını finanse edecek ve sığınma davalarını hızlandıracak iki partili bir göç yaşamını harcama çabalarını sabote etmekle suçladı.

Sözcü Ammar Moussa, “Trump bir kez daha Amerikalıların odağı, kampanyana yardımcı finansmanın inandığı için onlarca yıl boyunca adil ve en sert sınır güvenliği yasa tasarısını ortadan kaldırdığı gerçekte uzaklaştırma girişiminde bulunuyor” dedi.

Anketler, göçün ABD seçimleri arasında güçlü bir şekilde yankı bulan bir konu olduğunu ve bunun yaklaşan başkanlık seçimlerinde muhtemelen büyük bir savaş alanının genişlediğini gösteriyor.

Cumhuriyetçi ön seçimlerin galibi muhtemelen Kasım aylarında yapılacak başkanlık seçimlerinde Biden ile karşılaşılacak.

New York Times ve Siena’da Cumartesi günü yayınlanan bir ankette, ABD’li seçmenlerin yüzde 48’inin Demokrat yerine Trump’ı desteklemeyeceğini, mevcut diğerinin ise yüzde 43’ünü destekleyeceğini ortaya koydu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us