Hamas: Gazze’de 24 yılda 240’tan fazla kişi öldürüldü

İsrail’in Gazze’ye bombardımanında 24 yıl 241 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas yönetiminde Sağlık Bakanlığı Salı günü, İsrail’in bombalamasının Ekim ayında başladığından bu yana 20.915 kişiden oluştuğu ve 54.5918’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Ölenlerin çoğu sivil.

Filistinli telekomünikasyon şirketi Paltel, Pazartesi günü Gazze Şeridi’nde savaş şirketlerinin bu yana dördüncüsü olan yeni bir telekomünikasyon kesintisinin yaşandığını bildirdi.

İsrail ordusu ayrıca Gazze’de beş askerin lansmanını yaptı ve 27 Ekim’den itibaren kara saldırısı başladı, ancak öldürülen toplam asker sayısı 161’e çıktı.

Kamyonlar cesetlerle dolu

İsrail, yarı römorklu bir kamyonla, düzinelerce ölüyü bir konteynere yüklenen mavi ceset torbalarıyla Salı günü kuzey Gazze’den kurtarılan cesetleri Filistinli resmi olarak iade etti.

Cesetler, kuşatma altında Filistin’in doğuşuna devam eden kara harekâtı sırasında İsrail güçleri tarafından Kuzey Gazze’de tutuldu. Tanımlanmak üzere yerel makamlara teslim edildiler.

Sağlam ve parçalanmış cesetleri taşıyan kamyonun, BM araçlarının İsrail sınırındaki Kerem Şalom geçiş aralıklarından geçtiği görüldü.

Sağlık görevlileri, İsrail ile çatışma sırasında öldürüldü ve 26 Aralık Salı günü Gazze Şeridi’nin Refah partileri düzenlenen toplu cenaze töreni sırasında İsrail ordusu tarafından teslim edilen Filistinlilerin cesetleri boşaltılıyor.

BM yeni insani yardım misyonu başkanını atadı

Nüfusun %85’inin değiştirildiği Gazze’ye “büyük değişiklik” insani yardım kullanımını talep eden Güvenlik Konseyi kararının kabulünden dört gün sonra, Birleşmiş Milletler, bu işi uyumlu hale getirmek üzere görevden alınarak Hollanda Bakanı Sigrid Kaag’ı atadı. misyon.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in duyurusu, Güvenlik Konseyi’nin Cuma günü Gazze’ye üst düzey bir insani yardım ve yeniden yapılanma koordinatörünü acil atamasını talep eden bir iptal desteğinin ardından geldi.

2 milyondan fazla sivilin acilen gıda, su ve ilaca ihtiyacı var.

Guterres, Arapça ve diğer beş dili akıcı bir şekilde konuşan Kaag’ın yeni görevine “siyasi, insani ve kalkınma işlerinin yanı sıra diplomaside zengin bir kültürün geliştirildiğini” söyledi.

8 Ocak’ta başlaması bekleniyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us