Ticaret Bakanı Bolat: 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı, fiyatlar düştü

Otomotiv kesiminde fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı alınan tedbirlerin olumlu tesirinin görüldüğünü söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Aldığımız önlemler ve kontroller tesirini gösterdi. Ağustos ayının ortalarından itibaren ikinci el piyasasında fiyatlar düştü, birinci el satışlarda fiyatlar düştü, kampanyalar başladı. 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı birden ve piyasa büyük ölçüde düzeldi, fiyatlar düştü.” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TVNET canlı yayınında gündeme ait açıklamalarda bulundu. Macaristan ziyaretine ait Bolat, her alanda münasebetleri derinleştirme gayreti içinde olduklarını söyledi. Avrupa Birliği’ne ticarette kıymetli bir geçiş ülkesi olan Macaristan’da, Türkiye’ye dostça yaklaşım içinde bir hükümetin bulunmasının büyük bir avantaj olduğunu aktaran Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde 16 muahede imzalandığını belirtti. Bolat, iki ülkenin karşılıklı ticaretini birinci planda 6 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söz etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat

TİCARET BAKANI BOLAT: 600 BİN GİZLENMİŞ ARAÇ BİRDEN ORTAYA ÇIKTI

“EMLAK SİTELERİNDEKİ İLANLARI SIKI TAKİP EDİYORUZ”

Aynı süreci emlak kesiminde de gördük zira emlakta düzmece kimliklerle fiyat şişirme emelli ilan vermeyi cezalandırdık ve sorumluluğu ilan sitelerinin üstüne yıktık. Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz. Fiyat şişirme yapanlara cezalar uygulanıyor. Bu cezalar az buçuk cezalar değil ve önemli bir halde de artıracağız önümüzdeki süreçte. Öteki alanlara girdik, hazır beton, çimento, inşaat materyalleri, marketlerde kontrollerimizi artırdık.”

“567 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ”

Bolat, otomotiv ve emlak bölümünde yaşanan düşüşlerin devam edeceğini belirterek, “Bu yıl bizim fahiş fiyat, stokçuluk, otomotiv ve emlak bölümlerindeki kontrollerimiz sonucunda toplamda 567 milyon lira ceza kesildi. Bu cezalar ödeniyor, takır takır tahsil ediliyor.” dedi.

LOKANTA VE RESTORANLARDAKİ YENİ DÖNEM

Lokanta, restoran, kafe ve gibisi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından çarçabuk görülebilir ve okunabilir biçimde fiyat listelerinin konulmasını öngören düzenlemeye ait de Bolat, “Burada iki maksadımız var, yani ihtilafları, şikayetleri azaltmak. İkincisi de müşteri kapının önünde fiyata bakar, işine gelmiyorsa girmez. Geliri yetmeyecekse, kıymetli buluyorsa girmez. Satıcılar da kendilerine çeki nizam verecekler. Ben ‘istediğim artırımı yaparım, bana gelmeye mecburlar’ üzere bir üsten bakış da yapamayacaklar, onlar da kendilerine çeki tertip verecekler.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak sonlu bir bütçeye sahip olduklarını belirten Bolat, “Bütçemizin yüzde 60’ından fazlasını ihracat takviyelerine harcıyoruz. Bu sene yaklaşık 17 milyar liralık bütçemizin 11 milyarı ihracat takviyelerine gitti.” diye konuştu. Bolat, hükümetin seçim öncesi esnafın emeklilik için prim ödeme gün sayısının düşürüleceğine yönelik verdiği vaadin de kesinlikle gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaynak: AA / İktisat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us