İsrail Başbakanı Hamas’la savaşa devam etme sözü veriyor ölü sayıları artıyor

İsrail Başbakanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail Hamas’ı “ortadan kaldırana”, rehineleri iade edene ve Gazze’nin “artık bir tehdit” olmadığını garanti edene kadar İsrail ile Hamas arasındaki savaşın “durdurulmaması” gerektiğini söyledi.

Binyamin Netanyahu ayrıca İsrail güçlerinin Lübnan’daki Hizbullah savaşçılarıyla giderek daha fazla savaştığı İsrail’in kuzey bölgesindeki duruma da değindi.

“Hem güneyde hem de kuzeyde güvenliğin sürdürülmesi için mücadele ediyoruz. O zamana kadar ve bu amaçla her şeyi bir kenara bırakmalı ve tam zafer elde edilene kadar ortak güçlerle yola devam sözü.”

Son haftalarda İsrail, Gazze’nin yayılmış askeri saldırısını artırdı ve Hamas’ı ezme sözü genişleyen bölgedeki bölgesel saldırısını yoğun bir şekilde yoğunlaştırdı.

Gazze’deki 2,3 milyon Filistinlinin çoğu, İsrail’in hava saldırılarıyla dövülmeye devam ederken, güneydeki daha küçük alanlar sıkıştırılıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre ölenlerin sayısı 22 bin 722’ye, yaralı sayısı ise 58 bin 166’ya yükseldi.

Çatışma şu anda 92. sıradayken bu, günde ortalama 247 kişi denk geliyor.

Bakanlık, ölenlerin üçte birinin kadın veya çocuk olduğunu belirterek, oğlunun 24 yılda 122 Filistinlinin öldürüldüğünü belirtti.

İnsanlar, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü İsrail’in yaygın olduğu yerde görülen Gazze Şeridi’ndeki patlamanın ardından gökyüzüne yükselen dumanları izliyor.

Bu arada İsrail ve Lübnan merkezli Hizbullah, Cumartesi günü son haftalardaki sınır ötesi çatışmaların en ağır günlerinden birinde karşılıklı ateş açıldı.

İsrail bombardımanı nedeniyle ölenlerin ininelerce naaşı, Gazze Şeridi’nin düz şehriki Filistin şehri Deir al-Balah’taki El Aksa Şehitleri Hastanesi’ne ulaştı. Burada yas tutanlar, ölüleri defnetmeden önce cenaze namazı için toplandı.

İsrail’deki hava saldırılarının ardından El-Maghazi mülteci kampında kurban arama çalışmaları devam etti.

Filistin Sivil Savunması, bombalamanın yoğunluğu ve yaygın tahribat nedeniyle ambulansların hedeflenen bölümlerinin ulaşamadığını söyledi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us