Almanya, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk adım olarak Litvanya’ya asker konuşacak

NATO müttefikleri Ukrayna’ya kara birlikleri gönderme çağrılarını reddetmeye devam ederken, yaklaşık 5.000 Alman askeri, Alman birliklerinin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kalıcı konuşlandırılmasını tarihi bir hamleyle 2027’de Litvanya’ya taşınmaya hazırlanıyor.

Savunma Bakanı Boris Pistorius, hareketten etkilenecek olan Baviyera’daki Almanya’daki birleşmesini ziyaret etti. Almanya’nın “Savaş Grubu da dahil olmak üzere yabancı konuşmalarda deneyimi” olduğunu söyledi.

Pistorius, “Yine de buradaki koşullar farklı, zira birkaç harf ve çoğu durumda ailelerin oluşturduğu görevlendirmelerden bahsediyoruz.” diye ekledi.

Almanya, Rusya’nın iki yıl önce Ukrayna’yı geniş işgalinin ardından Litvanya’yı desteklemek için iki savaş taburunu konuşacak.

Kaliningrad bölgesi ülkesi ile komşusu olan Moskova ve müttefiki Belarus’tan meydana gelebilecek muhtemel bir saldırıyla ilgili artan endişeler arasında Litvanya’ya takviye yapılması yapısının üst sıralarında yer alıyor.

Alman birliklerinin daimi konuşlandırılması Rusya topraklarından sadece 100 km uzaklıkta olacak. NATO, çatışmanın tırmanması halinde Rusya’nın Polonya-Litvanya sınırındaki ‘Suwalki Geçidi’ olarak 60 km’lik alana saldırılabileceği tahmin edildiğinde, bir araya getirilerek konuşlandırılmasının Litvanya’yı koruyacağını umuyordu.

Daha fazla miktarı depolamak için oynatıcıdaki raporların tamamını izleyin


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us