Filistinli kadınlar İsrail güçlerinin kötü muameleye maruz kaldıkları, ABD’nin Gazze’ye havadan yiyecek attığını, konvoyda kan dağıtımne yardım ettiğini iddia ediyor

‘Bizi aşağılamak istediler’: Filistinli kadınlar İsrail’in taciz iddiasında bulundu

Nabela, Gazze’deki Birleşmiş Milletler mevzuatının güvenli bir sığınaktır. Daha sonra İsrail ordusu geldi.

Askerlerin mekana baskı yaptığını, erkeklerin soyunmalarını sağladığını ve kadınların çıplak arama için camiye götürüldüğünü söyledi. Filistinli kadının söylediğine göre, İsrail gözaltında altı hafta böyle başladı.

Tutuklanma korkusuyla soyadının kullanılmaması belirtilmesiyle konuşan 39 yaşındaki Gazzeli, “Askerler çok sertti, bizi dövdüler ve İbranice bağırdılar” dedi. “Başımızı kaldırdığımızda veya herhangi bir sözümüzü söylediğimizde kafamıza vuruyorlardı.”

Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan Gazze’den alınan bir kadın, AP haber ajansına, İsrail’in Damon Hapishanesi’ne nakledilmeden önce İsrail güçlerinin kendisine İsrail coğrafyasını öpmesini sağladığını söyledi. Reddettiğinde bir askerin onu saçından yakaladığını ve gücünü çarptığını söyledi.

Adının düzeltilen başka bir kadın, İsrail’in ülkesindeki Ketziot Hapishanesi’nde gardiyanlar tarafından toplandığını söyledi. Ayrıca gardiyanların çıplak tutukluları içeren yakın durmaya zorladığı ve kalçalarına arama cihazlarına yerleştirdiği çıplak aramalara da tanık oldu.

İsrail tarafından kaç kadının veya küçük çocukların saklandığı öğrenildi, ancak erkeklerin tutuklulukları da yaygın fiziksel istismara maruz kaldıklarını iddia ediyor.

İnsan hakları, İsrail’deki Filistinlilerin “kaybolduğunu”, onları suçlama veya yargılamadan alıkoymadığını ve nerede tutulduklarını ailelerine veya avukatlarına açıklama yapmadığını söylüyor.

İsrail hapishane servisi, “gerekli tüm temel hakların profesyonel eğitimli hapishane gardiyanları tarafından tam olarak çalıştırıldığını” söylüyor.

Ordu, tutukluların İsrail’e getirildiğini ve masum oldukları durumlarda onların Gazze’ye geri salıldığını söyledi.

Yardım konvoyunda dökülen kanın ardından çok sayıda kurşun yarası – BM

Birleşmiş Milletler ekibinin, Gazze’de bir yardım konvoyuna yapılan saldırının ardından halen tedavi altında olan kişiler arasında “çok sayıda kurşun yarası” olduğu belgelendi.

Uluslararası finansler, Gazze Şehri’ndeki El Şifa Hastanesi’nde Perşembe günü Filistinlilerin insani yardım konvoyundan yardım istemesi sırasında meydana gelen düşme olayında yaklaşık 200 kişinin yaralandığını gördü.

Hamas, İsrail güçlerinin kalabalığa ateş açtığını söyledi. İsrail izdihamda iddia ediyor.

29 Şubat 2024 Perşembe, Filistinliler, Gazze’nin geniş kapsamlıki yardım kamyonlarının çevrelerini sardı. Yetkililer, önceki gün bunu bir ay içinde ilk büyük teslimat olarak tanımladı.

BM militanı Stephane Dujarric Cuma günü yaptığı açıklamada, kan kaybının ardından Şifa’nın 700’den fazla yaralı ve 70’den fazla cesedin teslim alındığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nde kıtlığın baş göstermesiyle birlikte, çaresizlik Filistinliler son haftalarda yardım konvoylarına saldırıyor ve yardım konvoylarını yağıyor.

Hak topluluğu ve uluslararası kuruluşlarİsrail’in açlığı bir savaş silahı olarak kullanmakla, temel kaynağın sağlanmasını engellemekle, insani yardımın durdurulmasıyla ve gıda ve su tedarikinin dayandığı temel altyapıyı yok etmekle suçlandı.

Biden: ABD, Gazze’ye havadan insani yardım göndermeye başlayacak

ABD başkanı Cuma günü ülkenin Gazze’ye havadan insani yardım göndermeye hizmetini söyledi.

Joe Biden’ın açıklaması, görgü tanıklarının İsrail askerlerinin yardım konvoyunu kurtarmak için yarışan Filistinli kalabalığa ateş açması çok sayıda ölüme yol açtığını söylemesinden bir gün sonra geldi.

ABD lideri, airdropların “önümüzdeki günlerde” ulaştığını söyledi.

Perşembe günü Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre 115 Filistinli öldürüldü, 750’den fazla kişi de yaralandı.

İsrail, askerlerin, kalabalığa tehditkar bir şekilde yaklaştıklarını bazı kişilerin ateşlendiğini söyledi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us