Juventus’un orta saha oyuncusu Pogba, anti-doping testini geçemediği için dört yıl men cezası aldı

Dünya Kupası’nın ünlü şampiyonu Paul Pogba, İtalya’nın dopingle mücadele mahkemesi tarafından en fazla dört yıl uzaklaştırma cezasına çarptırıldı. Karar, üst düzey orta saha oyuncusunun yasaklı bir madde olan testosteron testinin pozitif çıkması ve kariyerine gölge düşürmesinin ardından verildi.

Pogba, İsviçre merkezli Spor Tahkim Mahkemesi’ne itiraz edebileceğini söylese de, olumlu test sonucu için herhangi bir hafifletici faktör sunamadığı göz önüne alındığında, kararın toplanma olasılığı zayıf.

Sonuç olarak, Juventus’un Udinese’yle oynadığı maçın ardından 20 Ağustos’ta yapılan sınavdan kaynaklanarak Eylül ayında doğrulandı. Serie A maçında oynamadı ama yedek kulübesindeydi.

İtalya’nın Pogba kentindeki anti-doping kurumuyla savunma pazarlığı yapmamayı tercih ettiğinde, ülkedeki dopingle mücadele mahkemesinde dava görüldü.

Davayı bilen bir kişi, kararın İtalya’nın gizlilik düzenlemelerine uygun olarak kamuya açıklanmaması nedeniyle, bunun gizli kalması kaydıyla kararın Associated Press ile paylaşıldı.

Pogba yaptığını “kararın yanlış olduğuna” inandığını söyledi.

Pogba, “Profesyonel oyunculuk kariyerimde inşa ettiğim her şeyi benden almaktan dolayı üzüntü, şok oldum ve kalbim kırıldı” dedi. “Kanuni kısıtlamalardan kurtulduğumda tüm hikaye netleşecek, ancak hiçbir zaman kasıtlı veya kasıtlı olarak dopingle mücadele mevzuatını ihlal etmeyen herhangi bir takviye almadım.”

Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) kararı, taraflardan biri sürecinin hızlandırılması için baskı yapılmadığı ve diğer tarafın da bunu kabul etmediği sürece standart süre olan bir toplanana kadar elde edilmesi.

Pogba’nın çok yönlülüğü, fizikselliği ve gol atma yeteneğiyle anlaşılamıyordu. 2016 yılında Manchester United’a ayrılan kulüp Juventus’a o zamanların dünya rekoru olan transfer bedelini 105 milyon euroluk ödemişti.

Pogba, 2022’de Juventus’a yeniden katıldı ancak sakatlıklarla mücadele etti ve geçen sezon yalnızca altı, bu sezon ise iki Serie A maçında forma giydi. Dizindeki sakatlık nedeniyle Fransa’nın 2022 Dünya Kupası finaline katılamayacaktı.

Pogba, finalde Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa’nın bir önceki Dünya Kupası’nı kazanmasına yardımcı olmuştu. 2012-16 yılları arasında Juventus’ta 178 maça çıktı.

Pogba, “Profesyonel bir sporcu olarak asla yasaklı uygulamalar kullanarak performansımı artıracak hiçbir şey oynamadım ve karşı oynadığım takımların hiçbir sporcularına ve taraftarlarına saygısızlık etmedim veya onlara katılmadım” dedi.

Pogba’nın Juventus ile Haziran 2026’da sona erecek olan sözleşmesi erken fesih olasılığıyla karşı karşıya. Torino merkezli kulüp henüz karara yanıt verdi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us