Kansas City’de olay saldırısı: Muhteşem Bowl geçiş töreninde en az 8 çocuk vuruldu

Yetkililer, Kansas City Chiefs’in Muhteşem Bowl zaferini kutlamak için düzenlenen geçit töreninin boyunca oluşan saldırıda bir kişiye ait olduğunu, 22 kişinin de yaralandığını söyledi.

Dehşete düşmüş hayranlar, Çarşamba günü Missouri’de bir başka yüksek profilli halka açık etkinliğin örgütün şiddet nedeniyle gölgelenmesi nedeniyle saklanmak için koştu.

Bu kurbanlardan biri (radyo istasyonu tarafından DJ’in kaydettiği iki çocuğunun annesi) öldürüldü.

Silahla vurulan 22 8’i çocuktu; üretimin iyileşmesi bekleniyor.

Kansas Şehri Polis Şefi Stacey Graves, saldırının ardından üç kişinin tutuklandığını söyledi.

Hayranların bir şüpheliyle mücadeleye dahil olabileceğini ancak bunu hemen doğrulayamadıklarını söyledi. Sosyal medya kayıtlarının, iki kişinin bir kişiyi kovalayıp ona müdahale ettiği ve iki polis memurunun gelene kadar onu yerde bulundurmadığı gösteriliyor.

Polis, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü Kansas City, Kansas City’de düzenlenen Kansas City Chiefs NFL futbol Muhteşem Bowl kutlamasında ortaya çıkan saldırının ardından temizledi.

“Bugün olanlardan dolayı kızgınım. Bu kutlamaya gelenlerin güvenli bir ortam beklemesi gerekiyor” dedi. Graves dedi.

Polis, toplanan kişiler veya saldırıların olası nedeni hakkında hemen herhangi bir ayrıntı açıklaması yaptı.

Graves ateşlenen silahların ele geçirildiğini ancak türlerinin belirtilmediğini söyledi.

“Bütün bunlar aktif olarak araştırılıyor” dedi.

Sosyal medyada, insanların aceleyle saklanmak için çabalayıp kaçarken, polisin kalabalık bir alanda koştuğunu gösteren şok düzenleme videoları yayınlandı. Görüntülerden, yönetime göre birinin vurulan bir kurbana göğüs kompresyonu uygulandı ve kullanımına göre acı içinde kıvranan başka bir kişinin yakınlarda yerde yattığı görüldü. İnsanlar arka planda çığlık atıyordu.

KKFI radyo istasyonu Çarşamba akşamı Facebook’ta yayınlanan bir gönderide, “Taste of Tejano” program sunucusu Lisa Lopez-Galvan’ın saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

KKFI yaptığı açıklamada, “Bu anlamsız eylem, güzel bir insanın ailesinden ve bu KC Topluluğundan aldı” dedi.

Bu, geçen yıl Denver City’nin genel Nuggets’ın NBA şampiyonluğunun ardından çok sayıda kişinin sporuna yol açabilen saldırılarının ardından ABD’de şiddete son veren son spor kutlaması oldu. Silah sesleri geçen yıl Texas Rangers’ın Dünya Serisi şampiyonluğunun törenini mahvetti.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us